Slecht eerste kwartaal voor Berkshire Hathaway

Dat het zelfs met de beste beleggers niet altijd goed gaat, blijkt wel uit de kwartaalcijfers van Berkshire Hathaway. De investeringsmaatschappij van Warren Buffett heeft namelijk een slecht eerste kwartaal achter de rug. Berkshire Hathaway zag de winst in het eerste kwartaal van 2017 met 27 procent dalen tot 4,1 miljard dollar. Kijken we naar het eerste kwartaal van vorig jaar, dan zien we dat de winst in dit kwartaal op een bedrag van 5,6 miljard dollar uit kwam.

Slechtere resultaten bij verzekeraars
De winstdaling van Berkshire Hathaway werd voornamelijk veroorzaakt door slechtere resultaten bij verzekeraars waarin door Berkshire Hathaway wordt geïnvesteerd. De verzekeraars voelden onder andere de uitkeringen van de schade door een cycloon in Australië.

Verder had de investeringsmaatschappij van Warren Buffett vorig jaar nog een grote eenmalige winst. Het bedrijf verdiende namelijk 1,9 miljard door de uitwisseling van aandelen Procter & Gamble voor aandelen van Duracell. Dit kwartaal was er geen uitwisseling van aandelen en dus ook geen grote eenmalige winst.

 

Nog altijd de beste belegger van de wereld
Warren Buffett heeft met Berkshire Hathaway misschien niet zo’n goed eerste kwartaal gehad, maar de man is nog altijd een van de beste beleggers van de wereld. Hij is op dit moment 86 jaar oud, maar rijdt nog iedere dag met plezier naar zijn werk om zich bezig te houden met beleggen. Overigens is hij niet de enige oude rot binnen Berkshire Hathaway, want de vicevoorzitter van het investeringsbedrijf is maar liefst 93 jaar oud.

 

Buffett en Munger, de 93 jaar oude vicevoorzitter van Berkshire Hathaway, spreken dit weekend op de jaarbijeenkomst van Berkshire Hathaway in Omaha. Deze jaarbijeenkomst wordt ook wel het Woodstock van het kapitalisme genoemd. Of er ook wordt gesproken over de minder goede kwartaalcijfers van het eerste kwartaal van 2017, is niet bekend.

 

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *