Swingtraden: een korte introductie

Swingtraden is een vorm van beleggen die door vele beleggers niet als zodanig wordt erkend. Toch is deze vorm van het investeren zeker van een belegging, simpelweg omdat je bij swingtraden ook beleggingsproducten op de beurs koopt en verkoopt om winst te maken. Meer weten over swingtraden? Lees dan in dit artikel wat deze vorm van beleggen inhoudt en bepaal of het wellicht interessant is voor jou om jouw geld op deze manier te investeren.

 

Swingtraden: een unieke beleggingsstrategie

Als je geld belegt door middel van de strategie met swingtraden, beleg je op een unieke manier. Waar standaard beleggers hun beleggingsproducten vaak voor langere tijd vasthouden om hier geld mee te verdienen op de lange termijn, is dit bij swingtrading niet het geval. Zo probeer je bij swingtrading vaker en sneller winst te maken, simpelweg door beleggingsproducten vaker te verkopen. Is de koers van een aandeel bijvoorbeeld met 5% gestegen in 2014 en met 5% gedaald in 2015, dan heb je als standaard belegger geen winst gemaakt. Houd je je bezig met swingtrading, dan heb je maar liefst twee keer winst gemaakt. Zo krijg je geld bij de stijging van het aandeel, maar ook bij de daling van 5%.

 

Swingtrading en daytrading

Swingtrading wordt vaak vergeleken met daytrading maar in feite zijn beide beleggingsvormen echt niet hetzelfde. Houd je je bezig met swingtrading, dan volg je namelijk de ontwikkelingen van de markt om zo veel mogelijk winst te maken. Dit wil zeggen dat je jouw aandelen vaker verkoopt dan een standaard belegger, maar geen vast tijdstip hanteert om aandelen te kopen of verkopen. Houd je je bezig met daytrading, dan is dit wel het geval. Bij daytrading ben je jouw aandelen van die dag in de avond namelijk al weer kwijt, simpelweg omdat je aandelen bij deze vorm van beleggen slechts enkele uren bij je houdt. Kortom: daytrading is nog meer op de korte termijn gericht dan swingtrading. Bij swingtrading zit je niet vast aan een deadline (zoals de deadline van 24 uur of dezelfde avond nog), maar verkoop je je aandelen wel sneller dan standaard beleggers doen. Doe je dit goed, dan kun je hier veel extra winst mee opstrijken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *