Meer omzet PostNL door pakketbezorging

Postbedrijf PostNL heeft het afgelopen kwartaal iets meer omzet behaald dan in het eerste kwartaal van 2016. Wel nam de onderliggende winst van PostNL in het eerste kwartaal van dit jaar duidelijk af. PostNL bezorgt steeds minder brieven, maar profiteert wel van de groeiende pakketbezorging door het bedrijf.

Meer omzet PostNL: de cijfers
PostNL boekte in het eerste kwartaal van dit jaar een omzet van maar liefst 870 miljoen euro. Kijken we naar de omzet van vorig jaar, dan zien we dat de omzet van het eerste kwartaal van 2017 precies 1 procent hoger is dan de omzet van het eerste kwartaal van 2016. De postmarkt in Nederland is nog altijd krimpende, maar de groei in pakketbezorging compenseerde de verdere neergang van de postmarkt. Niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland werden meer pakketten bezorgd door PostNL.

Het onderliggende bedrijfsresultaat van PostNL daalde wel, namelijk met 18 procent tot 50 miljoen euro. De nettowinst viel dan weer wel wat hoger uit dan vorig jaar, onder andere door lagere rentelasten voor het postbedrijf.

10 procent minder post, wel meer pakketten
Het volume met geadresseerde post nam wederom af, namelijk met 10 procent. Dit zorgde voor een daling van de opbrengsten in dat segment van PostNL met 5 procent (450 miljoen euro). Gelukkig bezorgde PostNL wel meer pakketten, al was de winst van deze afdeling van het bedrijf nagenoeg stabiel. Dit komt onder andere door kosten die het postbedrijf moet maken om zich te transformeren van een postbedrijf naar een pakketbezorger.

Volgens Herna Verhagen, bestuursvoorzitter van PostNL, voldoen de resultaten van het eerste kwartaal van 2017 aan de verwachtingen van het bedrijf zelf. Voor heel 2017 rekent PostNL op een onderliggend resultaat tussen de 220 miljoen en 260 miljoen euro. Het bedrijf ligt op dit moment op koers om dit doel te bereiken.

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *