Flinke stijging omzet voor Basic Fit

 

Het gaat goed met sportschoolketen Basic Fit. Vorig jaar heeft de sportschoolketen namelijk een flinke stijging in de omzet in de boeken mogen zetten. De omzet van het bedrijf groeide met maar liefst 28 procent naar 259 miljoen euro. Helaas kwam de sportschoolketen door hoge eenmalige kosten onder de streep wel op een verlies uit. Het nettoverlies van het bedrijf bedroeg uiteindelijk 32,4 miljoen euro. In 2015 was het nettoverlies van Basic Fit nog 23 miljoen euro.

 

Veel nieuwe vestigingen voor Basic Fit

Basic Fit opende in 2016 veel nieuwe vestigingen, namelijk 81 in totaal. Deze vestigingen werden niet alleen in Nederland geopend, maar voornamelijk in Frankrijk. In dit land kwamen er 48 nieuwe vestigingen van de sportschoolketen bij. In Nederland werden ‘slechts’ 8 nieuwe vestigingen van Basic Fit geopend. Het totale aantal vestigingen van de sportschoolketen staat hiermee op 419 stuks.

 

Niet alleen het aantal vestigingen van Basic Fit steeg: er kwamen logischerwijs ook meer leden bij voor de sportschoolketen door het openen van nieuwe vestigingen in diverse landen. Het totale aantal leden van Basic Fit staat nu op 1,21 miljoen en steeg in 2016 met 27 procent. In 2015 steeg het aantal leden ook al flink, dus je kunt zeker stellen dat de sportschoolketen een steeds grotere naam wordt in meerdere landen.

 

Basic Fit: meest succesvolle jaar ooit

Volgens René Moos, topman van sportschoolketen Basic Fit, was 2016 “het meest succesvolle jaar in de geschiedenis van Basic Fit”. Hij verwacht dat het succes van de sportschoolketen nog lang niet voorbij is en denkt maar liefst honderd nieuwe sportscholen te openen in 2017. Ook verwacht de topman dat er ook in 2017 veel nieuwe leden bij komen voor Basic Fit en dat er weer veel omzet gemaakt wordt. Hopelijk kan de sportschoolketen dit jaar wel een positief cijfer onder de streep noteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *