Drie mogelijkheden voor beleggen in nikkel

Het beleggen van geld in grondstoffen is een interessante manier om op een alternatieve manier geld te verdienen met beleggingen. Bij het beleggen in grondstoffen kun je kiezen voor een belegging in bijvoorbeeld goud en zilver, maar is het ook mogelijk om te beleggen in wat minder bekende grondstoffen als nikkel. Wil je meer weten over de mogelijkheden van een belegging in de grondstof nikkel? Lees dan in dit artikel op welke drie manieren je geld kan investeren in deze grondstof om geld te verdienen.

 

Investeren in nikkel via een futurecontract

De eerste manier om geld te investeren in nikkel, is door een futurecontract te gebruiken om indirect een belegging te doen. Een futurecontract is een financiƫle overeenkomst tussen twee partijen waarin precies wordt vastgelegd wanneer, hoeveel en tegen welke prijs er door de belegger in nikkel wordt belegd. Er wordt altijd een datum in het contract gezet en als deze datum is aangebroken, wordt de nikkel automatisch verhandeld.

 

Investeren in nikkel via een optie

Een andere manier om geld te investeren in nikkel, is door een optie te kopen. Een optie is het recht om tegen een vooraf afgesproken prijs nikkel te kopen of te verkopen. In feite is het een soort contract, waarbij er ook een deadline wordt gehanteerd. Echter, omdat er sprake is van een recht, kun je als koper zelf bepalen wanneer je het koper wil kopen of verkopen.

 

Investeren in nikkel via een ETF

Tot slot is er nog de mogelijkheid om te beleggen in nikkel door gebruik te maken van een ETF. Een ETF is een Exchange Traded Fund en betreft een tracker die de nikkelmarkt in zijn algemeenheid volgt. Omdat je zelf geen nikkelprijzen meer hoeft te volgen, kan het beleggen van geld in een nikkel ETF je erg veel tijd besparen.

 

Welke optie het meest interessant is bij het beleggen van geld in nikkel, is afhankelijk van jouw persoonlijke wensen en behoeften. Overigens is het ook mogelijk door te beleggen in nikkel door nikkel echt fysiek aan te schaffen, maar dit wordt door de benodigde opslagruimte niet aangeraden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *