Aegon Bank benadert nieuwe doelgroep

De Nederlandse Aegon Bank blijkt er niet voor terug te schrikken om ook aan de wat risicovoller consument geld uit te lenen. Hiertoe breidde de bank onlangs haar activiteiten uit naar buurland Duitsland.

Succesvolle Duitse onlinebank

In januari van dit jaar verwierf Aegon een fors minderheidsbelang in de Duitse onlinebank Auxmoney. Het kostte Aegon 20 miljoen euro, terwijl de bank gelijk ook 1,5 miljard euro reserveerde om in de komende drie jaar in Auxmoney te pompen. Auxmoney bestaat al zo’n tien jaar en weet zich modern en succesvol te profileren in de markt. Het bedrijf richt zich alleen op de Duitse thuismarkt, omdat daar voldoende potentieel aanwezig is.

Doelgroep valt bij andere banken buiten de boot

Uit eigen berekeningen van Auxmoney is gebleken dat zo’n 4 miljoen mensen zich voldoende kwalificeren om tot de doelgroep van Auxmoney te kunnen behoren. Dit zijn allemaal kredietconsumenten die bij de reguliere banken niet aan bod komen. Er moet hierbij gedacht worden aan zzp-ers, starters op de arbeidsmarkt en studenten. Deze groepen worden door reguliere banken vaak niet serieus genomen, maar zijn in veel gevallen toch in staat om op regelmatige basis hun schulden af te lossen.

Consumentenkredieten naast hypothecaire leningen

Het is niet de bedoeling om deze klanten met hoge rentes om de oren te slaan. Auxmoney is dus een nette onlinebank, die zich nu gesteund weet door Aegon. Voor Auxmoney betekent dit een veel stabielere positie in de markt. Ook verwacht Auxmoney nu door andere investeerders nog serieuzer te worden genomen.
Voor Aegon biedt een bank als Auxmoney voldoende kansen om haar kapitaal goed gespreid weg te zetten. Er wordt door veel mensen bij Aegon gespaard en de bank zette dit geld tot nu toe vooral weg in de vorm van hypothecaire leningen. Consumentenkredieten worden door de bank ook gezien als een veilige belegging met een stabiel rendement. Vandaar dat Aegon deze stap heeft genomen.

Nette benadering zonder excessen

Auxmoney richt zich voor de komende jaren op een rustige groeistrategie. Natuurlijk is de doelgroep iets risicovoller, maar de onlinebank taxeert haar klanten met een uitgebreid stelsel van beschikbare data. De rente die betaald moet worden heeft een bescheiden niveau en onder haar klantenbestand verwacht Auxmoney niet meer dan 5 procent wanbetaling aan te treffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *