Aandeel Ajax stijgt door prestatie Europees bekertoernooi

 De enige beursgenoteerde voetbalclub van Nederland staat voor het eerst in twintig jaar weer in een halve finale van een Europees bekertoernooi, de Europa League. Fans van de voetbalclub zijn hier niet alleen blij mee, maar beleggers ook. Op vrijdag, een dag na de wedstrijd tussen Ajax en Schalke 04, was het aandeel Ajax opvallend in trek op de Amsterdamse beurs.

 

De wedstrijd Ajax – Schalke 04

Ajax kwam donderdag in de verlenging van de return met Duitse ploeg Schalke 04 in de kwartfinale van de Europa League met 3-0 achter te staan. In Amsterdam werd het 2-0 voor het Amsterdamse team. Uiteindelijk redden nick Viergever en Armin Younes hun Amsterdamse ploeg toen Veltman al met twee gele kaarten uit het veld was gestuurd. De eindstand van de wedstrijd werd 3-2.

 

Ontwikkelingen rond aandeel Ajax

Op vrijdagochtend rond 10 uur stond het aandeel van de enige beursgenoteerde voetbalclub in Nederland ongeveer 1,6 procent hoger dan tien minuten daarvoor. Er waren toen ruim tienduizend stukken verhandeld. Tegen de middag werd het enthousiasme van beleggers iets minder en slonk de winst een klein beetje naar 1,1 procent. Al met al was het een goede dag voor het aandeel van Ajax.

 

Op 3 mei speelt Ajax de eerste wedstrijd van de halve finale in de Europa League tegen Lyon. Op 11 mei wordt de tweede wedstrijd tegen hetzelfde team gespeeld. Afhankelijk van de ontwikkelingen in deze wedstrijden, kan er weer veel gebeuren met het aandeel van Ajax. Wij raden je daarom aan om dit aandeel goed in de gaten te houden rond 3 mei en rond 11 mei.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *